UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Dětské piškoty?

Dětské piškoty jsou skvělým produktem, který by neměl chybět v žádné domácnosti. Svoje využití si ale najde i v rodinách bez dětí. Jsou skvělou svačinkou a hodí se i pro přípravu nejrůznějších dezertů.

destke-piskoty

Buchta z dětských piškotů?

Z čeho jsou vyrobeny piškoty?

Piškoty jsou u malých dětí velmi oblíbené. Na trhu jich je dostupných hned několik druhů od klasických kulatých, přes cukrářské, až po bezlepkové. Ti, kterým záleží na tom, co jedí, by ovšem měli sledovat složení konkrétního produktu, protože některé druhy jsou hotovým koktejlem látek nevhodných pro děti. A co by měli ideálně piškoty obsahovat?

Správné složení piškotu je:

  • vejce,
  • mouka,
  • cukr
  • minimum soli


V opačném případě to totiž může být spíše koktejl různých přídatných látek, které nemusí být vhodné pro děti.

Jak piškoty využít?

Vhodné jsou i jen tak třeba jako svačinka. Vykouzlíte s nimi ale mnohem více. Mohou totiž snadno nahradit korpus u dortu. Stačí kulatými piškoty vyložit dno pečící nebo dortové formy a na ně můžete pokládat různé náplně. Tyto ingredience pak můžete vrstvit, čímž vznikne i zajímavý efekt po rozkrojení dortu.

kuchynske-vychytavky

Jak využít cukrářské piškoty?

Ty se také skvěle hodí pro různé dezerty. Úžasné jsou třeba pro přípravu tiramisu, pro které jsou jako stvořené. Navíc se s nimi i mnohem lépe pracuje ve srovnání s piškoty kulatými, protože obsahují více piškotové hmoty. Stejně jako kulaté piškoty můžete i ty cukrářské libovolně vrstvit a střídat se zvoleným krémem.

Recept na domácí piškoty

Recept je naprosto jednoduchý. Potřebovat budete:

  • 2 vejce
  • 60 g cukru
  • 70 g polohrubé mouky


Postup:

  1. Dvě třetiny cukru utřete se žloutky do pěny a ze zbylého cukru a bílků ušlehejte tuhý sníh.

  2. Sníh následně smíchejte s utřenými žloutky a posypte prosátou moukou. Zlehounka těsto promíchejte.

  3. Směsí naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem vytvořte požadované tvary. Posypte je pískovým cukrem a pečte krátce na teplotu 160° C.


Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: