Jak dlouho vařit květák?
Z květáku lze vykouzlit spoustu velmi chutných pokrmů, stačí ho jen uvařit. To uděláte jednoduše tak, že v hrnci přivedete k varu osolenou vodu a růžičky květáku vaříte přibližně 8 až 10 minut doměkka. V tomto článku vám přináším jednoduchý recept na vynikající smažený květák.
Jak dlouho vařit květák na mozeček? (Zdroj fotky: Freepik.com)
Recept na smažený květák
Budeme potřebovat:
- jeden velký květák
- sůl
- hladkou mouku
- strouhanku
- vajíčko
- olej
Jak budeme postupovat:
- Nejprve si pod vodou omyjeme květák, aby byl pěkně čistý. Poté si květák rozdělíme na menší kousky a odložíme do mísy bokem.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme růžičky květáku a vaříme 8 až 10 minut doměkka.
- V talířích si připravíme mouku, vajíčko (rozkvedlané vajíčko se solí) a strouhanku a v tomto pořadí jednotlivé kousky květáků obalíme. Dáme si pozor, abychom květáky obalili opravdu důkladně.
- Poté si je zase dáme bokem na talíř a rozehřejeme pánev s olejem. Že je dobře rozehřátá poznáme tak, že přiložíme ruku nad pánev.
- Poté si jednotlivé kousky květáků vložíme na pánvičku a opékáme ze všech stran dozlatova.
S čím podávat smažený květák?
Ke květáku si uvaříme brambory nebo hranolky (to je na vás). Jako zdravá příloha může být dobrá i jakákoliv zelenina, kterou máte rádi (ředkvičky, papriky, rajčata, okurka). Přeji dobrou chuť!
Pro Dudlu napsala: Simona Holá | Edit: Andrea B.