UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak dlouho vařit květák?

Z květáku lze vykouzlit spoustu velmi chutných pokrmů, stačí ho jen uvařit. To uděláte jednoduše tak, že v hrnci přivedete k varu osolenou vodu a růžičky květáku vaříte přibližně 8 až 10 minut doměkka. V tomto článku vám přináším jednoduchý recept na vynikající smažený květák.

jak-dlouho-varit-kvetak

Jak dlouho vařit květák na mozeček? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Recept na smažený květák

Budeme potřebovat:

  • jeden velký květák
  • sůl
  • hladkou mouku
  • strouhanku
  • vajíčko
  • olej


Jak budeme postupovat:

  1. Nejprve si pod vodou omyjeme květák, aby byl pěkně čistý. Poté si květák rozdělíme na menší kousky a odložíme do mísy bokem.

  2. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme růžičky květáku a vaříme 8 až 10 minut doměkka.

  3. V talířích si připravíme mouku, vajíčko (rozkvedlané vajíčko se solí) a strouhanku a v tomto pořadí jednotlivé kousky květáků obalíme. Dáme si pozor, abychom květáky obalili opravdu důkladně.

  4. Poté si je zase dáme bokem na talíř a rozehřejeme pánev s olejem. Že je dobře rozehřátá poznáme tak, že přiložíme ruku nad pánev.

  5. Poté si jednotlivé kousky květáků vložíme na pánvičku a opékáme ze všech stran dozlatova. 

kuchynske-vychytavky

S čím podávat smažený květák?

Ke květáku si uvaříme brambory nebo hranolky (to je na vás). Jako zdravá příloha může být dobrá i jakákoliv zelenina, kterou máte rádi (ředkvičky, papriky, rajčata, okurka). Přeji dobrou chuť!


Pro Dudlu napsala: Simona Holá | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: