UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak naložit hermelín?

Nakládaný hermelín je velmi oblíbenou hospodskou pochoutku, kterou si rádi vychutnáme nejen v restauraci u piva, ale skvěle se hodí i na zahradní piknik či oslavu. Nemusí ale být doménou jen klasických pivnic, hermelín si můžete naložit i doma. Je to jednoduché a má to tu výhodu, že si marinádu okořeníte podle své vlastní chuti, můžete experimentovat s bylinkami a kořením a jste-li milovníky ostrých pokrmů, pálivé chilli papričky nebo kozí rohy budou u nakládaného hermelínu jako doma. Já vám přináším recept na hermelín ve středomořském kabátku, naložený v extra panenském olivovém oleji.

jak-nalozit-hermelin

Jak naložit hermelín recept (Zdroj fotky: Freepik.com)

Recept na nakládaný hermelín

Na 4 kusy nakládaného hermelínu budete potřebovat:

  • 4 ks sýra s bílou plísní (hermelín, camembert)
  • 2 cibule
  • ½ lžičky soli
  • 6 stroužků česneku
  • 1 sklenička nakládaných paprik nebo kozích rohů (chcete-li mít sýry pikantní)
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • 2 lžičky sladké mleté papriky
  • 6 kuliček černého pepře
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • 500 ml olivového oleje

kuchynske-vychytavky


Postup:

  1. Nejprve si připravte zavařovací sklenici dostatečné velikosti a s dobře těsnícím uzávěrem. Hermelíny podélně překrojte.

  2. Poté si vyrobte kořeněnou česnekovou pastu - v mističce smíchejte nastrouhané stroužky česneku, papriku, sůl a hořčici. Touto směsí pak potřete řezné plochy rozpůlených sýrů a obě půlky následně slepte zpátky k sobě.

  3. Nakládané papriky či kozí rohy slijte. Cibuli nakrájejte na klínky.

  4. Do připravené sklenice vložte od oka část nakládaných paprik (popř. kozích rohů), část cibule, proložte dvěma připravenými hermelíny, přidejte snítky rozmarýnu a tymiánu, znovu přidejte zbylé papriky a cibuli a nakonec poslední dva sýry.

  5. Plnou sklenici zalijte olivovým olejem až po okraj, sklenici dobře uzavřete a v lednici nechte uležet minimálně tři dny, nejlépe však týden.

  6. Podávejte s chlebem či rozpečenou bagetou a poctivě zapijte oblíbeným pivem.

 

Tip: Nakládaný hermelín se mimo jiné skvěle hodí jako jedlý dárek k Vánocům nebo k narozeninám.

Pro Dudlu napsala: Andrea Bělohradská | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: