Jak odstranit zápach z masa?
Maso je pro většinu lidí nedílnou součástí stravy. Je ale velký rozdíl vařit z masa, které na sobě má takový ten typický zápach a nebo z masa bez jakéhokoliv zápachu. Někteří lidé jsou na zápachy masa doslova alergičtí (třeba jako já po porodu) a proto byly vynalezeny způsoby, jak se tohoto zápachu lehce a snadno zbavit. Spousta lidí je ale nezná a proto si je v dnešním článku zmíníme a třeba vám tyto tipy pomohou k tomu, aby vám maso po uvaření více chutnalo. Existují různé způsoby, jak odstranit zápach z masa.
Jak odstranit zápach z přemraženého masa?
Jak se zbavit zápachu masa
Masa je možné se zbavit několika jednoduchými způsoby, které mám osobně vyzkoušené.
První tip: Marinace masa v citronové šťávě
Můžete maso nechat marinovat v citronové šťávě, která pomůže neutralizovat zápach - citronová šťáva maso jako bonus dobře ochutí, bude tedy mnohem lepší a zápachu se zbavíte.
Druhý tip: Maso v mrazáku
Důležitým tipem, který může pomoci, je nechat maso v mrazáku až do té doby, než budete vařit. Pokud jste jej čerstvě koupili, vložte jej tam. Zápachu by se takto mělo zbavit.
Upozornění na závěr
Každý má jinou citlivost na zápach masa. Nicméně podle mě určitě bude více "zapáchat" maso hovězí než třeba kuřecí. Tyto tipy vám sice mohou pomoci masa zápachu zbavit, ale někdo zápach může cítit i po tom, co vyzkoušel tyto tipy. Je tedy rozhodně důležité zmínit, že silně zapáchající maso už rozhodně není vhodné k jídlu, protože v něm už nejspíše běží rozkladné procesy a takové zkažené maso může být zdraví škodlivé. Totéž platí i v případě, že maso změní barvu (nejčastěji na nazelenalou).
Pro Dudlu napsala: Simona Holá | Edit: Andrea B.