UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak připravit kančí játra?

Játra mají své milovníky i zaryté odpůrce. Pokud patříte do té první skupiny, jistě oceníte následující recept na kančí játra. Ta se dají připravit na mnoho způsobů, třeba na červeném víně a bylinkách.

jak-pripravit-kanci-jatra

Jak připravit kančí játra po myslivecku? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Kančí játra na červeném víně a bylinkách

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 450g kančích jater
  • 2 cibule, nakrájené na půlkolečka
  • 2 lžíce másla na opékání
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • dvě lžičky sušeného tymiánu
  • 8 kuliček jalovce
  • 3 lžičky drceného kmínu
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 150ml suchého červeného vína
  • 100g másla, nakrájeného na kostičky
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na kolečka

kuchynske-vychytavky


Postup:

  1. Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Kančí játra omyjte, osušte a nakrájejte na kostky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejte dvě lžíce másla, vsypte cibuli a za občasného promíchání restujte dozlatova. Přidejte nakrájená játra, vsypte bylinky a koření a na středním plameni opékejte zhruba pět minut. Poté játra osolte, opepřete, zlehka zaprašte lžící hladké mouky, důkladně promíchejte, dvě minuty restujte a nakonec podlijte červeným vínem. Promíchejte a nechte několik minut dusit, dokud se většina vína neodpaří.

  3. Když je víno až na pár lžic odpařené, odstavte pánev z plotny, vyberte kuličky jalovce a bobkové listy a vmíchejte k játrům máslo nakrájené na kostičky a pokrájenou jarní cibulku. Vznikne voňavá, hebká omáčka, která játra skvěle doplní.

  4. Servírujte na nahřátých talířích s čerstvým pečivem nebo šťouchanými brambory. Dobrou chuť!


Pro Dudlu napsala: Andrea Bělohradská | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: