Jak připravit vepřenky?

Docházejí vám nápady na recepty a nevíte, co zase vařit? Vyzkoušejte rychlé a chutné jídlo z mletého masa - jemné, lahodné a šťavnaté vepřenky s chlebem, bramborami nebo bramborovou kaší. Jejich příprava je rychlá, snadná a pochutná si na nich celá rodina i návštěva.

jak-pripravit-veprenky

Domácí vepřenky (Zdroj fotky: Freepik.com)

Domácí vepřenky s cibulí

Budete potřebovat:

  •  cca 400 g vepřového plecka
  • 50 g žemle nebo rohlík
  • cibuli, plnotučnou hořčici kremžskou anebo ostřejší podle vaší chuti.
  • Na ochucení budete potřebovat pepř, mletou sladkou papriku a sůl.
  • Dále si přichystejte vodu a polovinu chleba.


Postup:

  1. Nejprve si namočte žemli nebo rohlík do vody, aby pečivo změklo. Následně z něj vymačkejte přebytečnou vodu a lehce osolte. Žemli společně s vepřovým masem pak nahrubo umelte.

  2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a poté tuto směs ochuťte solí, paprikou a pepřem. Důkladně promíchejte a nechte nějakou dobu odležet.

  3. Poté vytvarujte menší placičky a po obou stranách je osmažte na pánvi na středním stupni do zlatova (cca 4 – 5 minut).

  4. Následně vepřenky potřete hořčicí a posypte najemno nakrájenou cibulí.

  5. Podávejte třeba s chlebem nebo bramborovou kaší. Co se příloh týče, fantazii se meze nekladou. Skvěle totiž chutnají i se zeleninovým salátem nebo opečenými bramborami.

kuchynske-vychytavky

Je libo o něco zdravější verzi vepřenky?

Vepřenky nemusíte jen smažit na pánvi v oleji, můžete je upéct také v troubě. Stačí placičky vyskládat na plech na pečící papír a jemně potřít olejem. Toto rychlé, jednoduché a chutné jídlo si zamilujete. Vepřenky jsou zkrátka populární klasikou, které žádný gurmán neodolá.


Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: