UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak rozpéct pečivo?

Není nad to dát si ráno k snídani čerstvé, voňavé a křupavé pečivo. Bez něj by to nebyla ta správná snídaně. Jenže mnohdy není čas, chuť či možnost dojít si pro rohlíky, housky nebo chléb do obchodu, a tak nezbývá než improvizovat s tím, co máte. Skvělou variantou je tak rozpečení zmraženého pečiva, které můžete mít doma ve vašem mrazáku pro případ potřeby. Podobným způsobem můžete i jednoduše obnovit křupavost starého pečiva, které je změklé a gumové.

jak-rozpect-pecivo

Jak rozpéct mražené pečivo? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Jak rozpéct mražené pečivo

Pokud se kdesi v útrobách vašeho mrazáku ukrývá pečivo na horší časy, teď přišla jeho chvíle! Rozpečené pečivo na kvalitě a chuti vůbec nepoznáte a můžete si tak dopřát chutnou snídani nebo svačinku. A jak takové mražené pečivo rozpéct?

Použít můžete mikrovlnku nebo horkovzdušnou troubu. Zjistěte, která varianta je lepší a jak dosáhnete chutného, voňavého a křupavého chlebu, housek nebo rohlíků.

Jak rozpéct pečivo v mikrovlnce

Pečivo v mikrovlnce během pár okamžiků rozmrazíte, ale pokud nemá vaše mikrovlnka speciální funkci, nejspíš bude pečivo sice rozmražené, ale křupavé asi moc nebude. Docílíte tak spíše efektu „včerejší rohlík“. 

Jak rozpéct pečivo v horkovzdušné troubě

Mnohem lepším řešením je pro tyto případy použití horkovzdušné trouby, která se postará právě o onu vytouženou křupavost. Horkovzdušnou troubu nechte vyhřát na 200°C. Staré pečivo postříkejte vodou z rozprašovače a umístěte jej do předehřáté trouby na plech vyložený pečícím papírem. Pečte přibližně 5 minut.

Pokud chcete v troubě rozpéct bochník chleba, pak předehřejte troubu na 250°C.

kuchynske-vychytavky

A kdy je lepší chléb nakrájet – před rozpečením nebo až po něm?

Pokud chcete, aby měl bochník křupavou kůrku k nakousnutí, pak jej raději nakrájejte až po samotném rozpečení. Bochník chleba zabalte do alobalu, zabráníte tak jeho spálení a tvrdé kůrce. Chleba pečte přibližně po dobu 10 – 15 minut. Čas rozpékání přizpůsobte velikosti bochníku chleba.


Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: