UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak ušlehat tuhý sníh?

Sníh z bílků je součástí mnoha receptů na nejrůznější moučníky. Je tomu tak z toho důvodu, že tuhý sníh promění vaše moučníky v dokonale nadýchané, jemné a vláčné. Zároveň i dezertům dodá potřebný objem anebo se může postarat o jejich ozdobení. Jak ušlehat dokonale tuhý sníh?

tuhy-snih

Jak ušlehat tuhý sníh?

Jak ušlehat tuhý sníh z bílků?

Jak dodat sněhu potřebnou stabilitu a jak ušlehat tuhý sníh tak, aby co nejlépe posloužil ke svému účelu? Můžete vyzkoušet některé osvědčené rady našich babiček. Vykouzlete si dokonale nadýchanou bábovku nebo jakýkoliv jiný dezert díky úžasně vyšlehanému sněhu z bílků do takové konzistence, kterou by vám mohli závidět i profesionální cukráři.

Prvním krokem vedoucím k dokonale ušlehanému sněhu z bílků jsou co nejčerstvější vajíčka. Ano, na čerstvosti zde opravdu hodně záleží a výsledný rozdíl je znatelný. Je to z toho důvodu, že čerstvější vajíčka obsahují větší množství bílkovin, které postupem času ubývají a bílek tak ztrácí na svojí husté konzistenci a taktéž dochází k jeho řídnutí.

kuchynske-vychytavky

Dalším pravidlem je použití vajíček pokojové teploty. Bílky pokojové teploty půjdou totiž vyšlehat mnohem lépe než ty z vajíček z lednice. Před pečením si proto připravte vajíčka alespoň hodinu dopředu a včas je vyndejte z lednice.

Důležité je i postupovat velmi precizně při oddělování bílků a žloutků. I minimum žloutků v bílcích připravených ke šlehání totiž mohou způsobit to, že se vám sníh nepodaří vyšlehat tak, jak byste si představovali.

Tipem na to, aby byl vyšlehaný sníh dostatečně tuhý, je přidat k bílkům trochu cukru, a to ideálně jemného krupicového.

A jak poznat perfektně vyšlehaný sníh?

Poznáte ho tak, že po vyndání metly na jejích koncích bude sníh držet. Pokud také nádobu se sněhem obrátíte dnem vzhůru, sníh se ani nehne. A právě to je znak toho, že se vám podařilo vyšlehat sníh.


Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: