Jak vyrobit a zahustit tvaroh do buchet?
Tvarohové buchty byly oblíbeným moučníkem už za našich babiček. Upéct takové nadýchané a chuťově vyvážené tvarohové buchty je ale umění. Díky praktickým radám a trikům to ale může zvládnout každý, stačí vědět, jak připravit ten nejlepší tvaroh do buchet.
Co dělat když nezhoustne tvaroh do buchty?
Dobrá tvarohová náplň do buchet
Základem úspěchu je kromě správného postupu při zpracování těsta skvěle ochucený a zahuštěný tvaroh. Jak vyrobit a zahustit tvaroh do buchet tak, abyste se za ně rozhodně nemuseli stydět a abyste si na nich pochutnali vy i vaše návštěva?
Tvaroh je tradiční náplní do buchet a koláčů. Aby byla taková náplň pokud možno co nejlepší, záleží na správném postupu výroby.
Postup přípravy
Základním krokem je polotučný nebo tučný tvaroh, který utřete s vanilkovým cukrem. Na 250 g tvarohu připadá přibližně 40 g cukru. Poté se k této směsi přidají 2 žloutky, malé množství najemno nastrouhané citronové kůry a 20 g změklého nebo rozpuštěného másla.
Na závěr už jen stačí přidat špetku soli a celou směs důkladně promíchat. Je nutné ovšem dát pozor na to, aby nedošlo k přešlehání směsi, protože v takovém případě by tvarohová náplň z buchet vytékala.
Skvělým tipem na dokonalou tvarohovou náplň je použití tvarohu nikoliv ve vaničce, ale naopak v kostce zabalené v alobalu. To je polovina úspěchu. Tento tvaroh je totiž výrazně pevnější a předejdete tak díky tomu vytečení náplně z buchet. Pokud vám i přesto připadá, že je tvarohová náplň příliš řídká, pak můžete na její zahuštění použít bramborový či kukuřičný škrob nebo také vanilkový pudink. Náplň se dá zahustit i dětskou krupičkou, popřípadě moukou. Zředění naopak dosáhnete přidáním mléka, rumu, tučného jogurtu anebo zakysanou smetanou.
Do připravené tvarohové směsi můžete přidat i rozinky nebo nakombinovat vanilkový cukr s cukrem moučkovým. Rozinky můžete nechat přes noc namočené v rumu, aby měli zajímavější chuť.
Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.