UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak zavařit kozí rohy?

Patříte-li k milovníkům pálivého a milujete pálivé papričky všeho druhu, určitě vyzkoušejte zavařené kozí rohy! Pokud navíc vlastníte zahradu, pak vám radím, abyste si jeden záhonek vyčlenili i pro tento pálivý zelený poklad. Až vám v létě dozrají, stačí je pak už jen zavařit a můžete s nimi všem vytřít zrak – vhodné jsou totiž i jako jedlý dárek pro někoho, kdo rád ostré. Nemáte-li to štěstí na dům se zahradou, nevadí, kozí rohy si můžete jednoduše koupit a následně z nich vytvořit ty nejlepší zavařené kozí rohy na světě. Jak na to?

jak-zavarit-kozi-rohy

Jak zavařit kozí rohy - Myšleny jsou samozřejmě ty zeleninové :) (Zdroj fotky: Freepik.com)

Jak zavařit feferonky kozí rohy

Zavařování kozích rohů (a vlastně zavařování obecně) není nijak náročné a s trochou trpělivosti ho zvládne úplně každý. Tak hurá do toho!

Budete potřebovat:

  • kozí rohy
  • 1l čisté vody
  • 250ml octa
  • 2 lžičky soli
  • 5 kuliček barevného pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 1 lžíce hořčičných semínek
  • 1 bobkový list

kuchynske-vychytavky

Postup:

  1. Papričky omyjte, vložte do mísy a zalijte vroucí vodou. Zakryjte pokličkou nebo mělkým talířem a nechte je ve vodě po dobu 15 minut.

  2. Zatímco kozí rohy odpočívají v horké vodě, připravte si nálev. Do hrnce nalijte vodu, přidejte sůl a všechno koření a zhruba 5 až 10 minut společně povařte. Nakonec přilijte ocet a nechte vychladnout. Nálev můžete buď scedit nebo v něm pro efekt koření ponechat, záleží jen na vás.

  3. Papriky sceďte, rozdělte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte zchladlým nálevem. Neprodyšně uzavřete padnoucím víčkem.

  4. Uzavřené sklenice naskládejte do velkého zavařovacího hrnce, zalijte vodou a zvolna sterilujte 20 minut.

  5. Když jsou kozí rohy zavařené, obraťte sklenice dnem vzhůru a nechte je tak zhruba 15 minut.

 
A máte hotovo. Se zavařenými kozími rohy můžete naložit dle vlastní libosti a chuti. Výborně se hodí jako doplněk k různým sýrům, třeba k nakládanému hermelínu. Můžete je také nakrájet do guláše, přidat je k masu nebo je použít do různých masových směsí a pomazánek.


Pro Dudlu napsala: Andrea Bělohradská

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: