UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak zavařit okurky?

Zavařené okurky jsou oblíbenou českou specialitou. Kromě toho, že jsou hříšně dobré, obsahují spoustu vitaminů. Jak si tedy okurky zavařit, když vám došly ty od babičky?
 
jak-zavarit-okurky
 
Jak dobře zavařit polní okurky? (Zdroj fotky: Freepik.com)
 

Recept na zavařené okurky

Okurky je nutné před zavařením důkladně očistit, nejlépe kartáčkem. Zavařujte spíše malé a tvrdší kousky, protože se tak snadno nezavaří a jsou rozhodně křupavější a chutnají lépe. 
 
Budeme potřebovat:

  • Kopr, pět koleček mrkve, zrnka pepře (asi čtyři), šest zrnek nového koření, křen (pokud chcete, nemusíte), lžička soli, dvě lžíce cukru, hořčičná semínka, sto mililitrů octa, vodu. Někdo, pokud chce, může přidat i petržel.

kuchynske-vychytavky

Postup:

  1. Jako první na dno skleničky dáme mrkev, pepř, nové koření a hořčičná semínka.

  2. Potom vložíme přebytek našich okurek a pokud chcete, můžete mezi ně vložit křen a zalijeme zálivkou - vytvoříme ji z cukru, octa, soli a vody.

  3. Poté sklenice očistíme utěrkou a přiklopíme víčkem (zavíčkujeme).

  4. Zavařujeme na 85°C (zhruba).

  5. Řídíme se i objemem sklenic - s objemem 0, 7 litru zavařujeme zhruba asi dvacet pět minut. Pokud je zavaříme na více stupňů, s největší pravděpodobností budou rozmělněné, tudíž vůbec nebudou dobré a nikdo je nebude jíst (pokud je tedy nejste zvyklí jíst jinak, než obvykle).

Pro Dudlu napsala: Simona Holá | Edit: Andrea Bělohradská

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: