UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak zavařovat v troubě?

Zavařování v domácích podmínkách se v poslední době těší velké oblibě. Existuje hned několik možností, jak zavařovat. Jednou z nich je zavařování v troubě. Zjistěte, jak zavařovat v troubě a připravte si nejrůznější ovocné kompoty nebo sterilovanou zeleninu. Klasikou jsou v tomto ohledu sklenice se šroubovacím kovovým víčkem, které jsou zárukou úspěchu. Jejich výhodou je nejenom snadné použití, ale také i zdravotní nezávadnost.

zavarovat-troube

Jak dlouho zavařovat okurky v troubě?

Jak na zavařování v troubě

Pokud jste ještě neobjevili kouzlo zavařování v troubě, pak věřte, že je to velmi rychlý a pohodlný způsob. V zimě si pak můžete vychutnat nejrůznější oblíbené dobroty a mít je neustále po ruce. Pro zavařování v troubě lze využít jak elektrickou, tak i plynovou či horkovzdušnou troubu. Postup je jen v odlišný v konkrétním nastavení teploty.


kuchynske-vychytavky

  1. Prvním krokem je důkladné vymytí všech připravených sklenic a víček. Nedostatečným vyčištěním byste totiž mohli způsobit to, že dojde ke zkvašení nebo zplesnivění obsahu sklenic, což by byla škoda. Před naplňováním sklenic se je proto vyplatí sterilizovat, a to buďto vyvařením ve vodě, nebo taktéž v troubě.

  2. Zavařovací sklenice naplňte vámi zvoleným obsahem a důkladně utěsněte víčka.

  3. Připravte si hluboký plech, do kterého nalejte přibližně 2-3 cm horké, nikoliv vroucí vody. Na dno plechu můžete rozložit utěrku. Poté do něj vyskládejte naplněné sklenice, a to dostatečně daleko od sebe tak, aby se navzájem nedotýkaly nebo se nepřibližovaly okrajům plechu.

  4. Při nastavování teploty se řiďte nejenom typem trouby, ale také obsahem sklenic. Jinou teplotu bude vyžadovat zelenina, jinou zase ovoce. Záleží i na velikosti použitých sklenic. U elektrické trouby je vhodné nastavit horní i spodní topné těleso na teplotu 170° C. Pro ovoce postačí doba kolem 45 minut, pro okurky ještě o něco déle. U horkovzdušné trouby je to pak teplota 150° C.


Pro Dudlu napsala: Petra Velíková | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: