UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak zmírnit pálivost jídla?

Ujela vám ruka s chilli a výsledný pokrm je až příliš ostrý? Stává se to i v lepších rodinách a dobrou zprávou je, že jídlo nemusíte za stálého míchání vylít do záchodu, ale můžete pálivost zmírnit. Jak zachránit příliš pálivé jídlo?

jak-zmirnit-palivost-jidla
 
Jak zmírnit pálivost v jídle? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Jak zachránit příliš pálivé jídlo? 

Pálivost pokrmu nejlépe zmírníte přidáním neutralizačních surovin, které se postarají o to, že vám během jídla neshoří pusa. Vůbec nejúčinnějším prostředkem je mléko. A pokud nemáte zrovna po ruce mléko, netřeba zoufat, protože mléko lze hravě nahradit také smetanou nebo kysanými mléčnými výrobky, například jogurtem či zakysanou smetanou. Funguje to stejně, jako když ostré jídlo zapíjíte mlékem - pocit pálivosti efektivně utlumí. 
 
V případě, že nemáte chuť přidávat do svého oblíbeného jídla mléčné produkty a bojíte se, že by chuť jídla po přidání už nebyla dobrá, zkuste postupně přidávat ingredience potřebné k vašemu jídlu. Co si pod tím představit?

 

kuchynske-vychytavky

  • Pokud je v jídle například hodně zeleniny, zkuste postupně přidávat zeleninu.
  • Pokud je v jídle pár brambor, zkuste jich přidat ještě o trochu více.
  • Pokud je v jídle rýže, zkuste ještě přidat trochu rýže.


Je to sice takový experiment, ale i ten by vám měl alespoň trochu pomoci a ostrost pokrmu utlumit. Sice jídla bude asi více a bude možná o něco hutnější, ale je to pořád ta lepší varianta, než abyste při každém soustu trpěli a vzývali všechny svaté. 


Pro Dudlu napsala: Simona Holá | Edit: Andrea B.

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: