Food blog, Strana 11
Quinoa neboli merlík čilský je rostlina původem z Jižní Ameriky. Tam se v dávných dobách rozprostíra...
Ajvar je srbská zeleninová čalamáda připravená z pečených červených paprik, lilku, česneku a chilli....
Máte rádi víno? Za tím, aby takové chutné víno vzniklo, je obrovský kus práce. Už jste někdy slyšeli...
Mascarpone je čerstvý krémový sýr, který se vyrábí ze smetany působením kyseliny vinné, a to bez ods...
Kromě oblíbeného piva, které si stále drží svoje místo na výsluní se do popředí dostává také další h...
Špalda je druhem obilniny, která má velmi blízko k pšenici, ječmenu a žitu. Je považována za zd...
Sójové maso nemá s masem vlastně vůbec nic společného. Začalo se mu tak říkat z toho důvod...
Milujete pivo a rádi si pochutnáváte na nejrůznějších pivních speciálech? Pak si zaručeně zamilujete...
Možná vám pojem passata nic moc neříká, můžu vás ale ubezpečit, že jste ji už zaručeně jedli! Minimá...
Foie gras (foagra) jsou v překladu ztučnělá játra, v tomto případě játra vodních ptáků, konkrétně hu...
Možná kapary neznáte, možná si ale jen myslíte, že je neznáte. Dost pravděpodobně jste se s nimi moh...
Lečo je zdravé zeleninové jídlo, které láká nejen svou červenou barvou, v níž se sem tam zablýskne k...