UPOZORNĚNÍ: Z důvod, že prodejce zboží Gadgets House s.r.o. přestal fungovat a reagovat na objednávky, tak jsem dočasně mimo provoz. Budeme hledat vhodnou náhradu a pokusíme se brzy vrátit do hry.

Jak nabrousit struhadlo?

Už jste zkoušeli nastrouhat zeleninu nebo sýry na tupém struhadle? Zabere vám to hodně času, potraviny se budou drolit a ještě k tomu se snadno poraníte. Díky těmto trikům vrátíte struhadlo do skvělé kondice.

jak-nabrousit-struhadlo

Jak nabrousit struhadlo na zeleninu? (Zdroj fotky: Freepik.com)

Jak se starat o struhadlo, aby vydrželo

  • Struhadla z plechu už při koupi vybírejte ze silného, odolného materiálu. Ta levná nekvalitní struhadla se brzy opotřebí, otupí a dokonce zrezaví.

  • Aby vám struhadlo dlouho sloužilo, musíte ho ihned po použití opláchnout a osušit.

  • Vyhnete se drhnutí drátěnkou, které struhadlo nemá rádo.

  • Nemyjte ho v myčce ani horké vodě. Vysoké teploty rychle ničí ostří. Stejně tak trpí škrabky nebo nože.

  • Pokud potřebujete odstranit zaschlé nečistoty, namočte struhadlo do teplé vody s přídavkem jedlé sody a po pá minutách opláchněte pod teplou vodou a osušte.


Jak struhadlo znovu nabrousit?

  1. Vezměte si hřebík, který se vejde do otvorů na struhadle a protahujte jeho špičku každým otvorem. Kov struhadla se vyrovná.

  2. Podobně můžete dírku po dírce naostřit i kulatým pilníkem.

  3. Další možností je nabrousit všechna ostří pomocí smirkového papíru nebo kuličkou alobalu. Papírem nebo alobalem několikrát přejíždějte ve směru strouhání po struhadle.


Pro Dudlu napsala: Hana Došlová | Edit: Andrea Bělohradská

Vyberte si vychytávky do kuchyně:

Pokračujte v čtení blogu: